După mine, consumul de produse de sezon este firescul pe care trebuie să ni-l reamintim, să ni-l reînsuşim. Beneficiile sunt covârşitoare. Aromele. Nutrienţii. Economie. Mediu. Comunitate. Dar mai multe despre consumul sustenabil, într-un viitor articol. Provocarea cu sezonalitatea este abundenţa. Tufele noastre de zmeură ne copleşesc cu pete roz pe mâinile furăcioase şi pe feţele pofticioase. Fetele mele, odată trimise afară să ude florile, să culeagă roşiile, să hrănească câinii, în mod cert vor întârzia să apară. Pentru că, nu-i aşa, şi la dus şi la întors vor staţiona cu orele lângă sfidătorul zid impenetrabil de ţepi. Dar aceste tufe ale noastre produc atât de mult încât suntem în permanentă căutare de noi modalităţi de a valorifica această zmeură.
La ce sa te astepti
Din punct de vedere al dificultăţii: Nimic mai simplu.
Din punct de vedere al timpului: Nimic mai rapid.
Din punct de vedere al porţiilor: Ar trebui să stăvileşti apetitul a patru adulţi sau doi copii J
De ce ai nevoie
- 2 căni de lapte de cocos
- 2 căni de zmeură
- ½ cană de chia
Ce trebuie sa faci
- combină în blender laptele de cocos cu zmeura
- toarnă într-un borcan
- adaugă seminţele de chia
- închide ermetic borcanul
- agită puternic borcanul, până se omogenizează compoziţia
- refrigerează minim trei ore şi maxim peste noapte – până se gelifiază
Ce poti sa inveti din incercarile mele
Pentru mine, desertul ăsta este genial aşa cum e. Pentru ai mei dragi, nu este suficient de dulce. Aşadar, dacă palatul alor tăi dragi cere asta, adaugă, după gust, câteva linguriţe de miere de albine sau sirop de arţar sau sirop de agave.
Comentarii (0)