Ne-am delectat cu o savuroasă salată de morcovi. Aşa se face că m-am procopsit cu un lan nesfârşit de frunze de morcovi. Ce-i drept, compostez. Dar mi-am propus să valorific şi altfel decât prin compostare parte din aceste frunze de morcovi. Pesto de frunze de morcovi? Da! Da! Da! Tare mă tem că acest pesto va deveni staple food în casa noastră…
La ce sa te astepti
Din punct de vedere al dificultăţii: Nimic mai simplu pe lumea asta.
Din punct de vedere al timpului: Nimic mai rapid pe lumea asta.
Din punct de vedere al porţiilor: Cantităţile prevăzute ar trebui să stăvilească poftele a patru persoane.
De ce ai nevoie
- 500 g spaghete
- 2 cups frunze de morcovi
- 4 căţei de usturoi
- ½ cup nuci decojite
- ½ cup parmezan ras
- sare (după gust)
- piper (după gust)
- ½ cup ulei măsline
Notă: cups, tablespoons (tbsp) şi teaspoons (tsp) pot fi achiziţionate de la magazine de profil dar şi de la magazine online. Dacă nu ai, caută convertoare online de la cups la grame. Sau echivalează un cup cu o cană, un tablespoon cu o lingură, un teaspoon cu o linguriţă.
Ce trebuie sa faci
- într-un robot de bucătărie, pulsează toate ingredientele uscate
- odată mărunţite şi omogenizate, treptat şi încet, toarnă ulei de măsline, până obţii un pesto de consistenţa dorită
- pune apă cu vreo două linguri de sare la fiert
- odată atins punctul de fierbere, introdu spaghetele
- după vreo patru minute, începe să guşti, pentru a te asigura că le scoţi al dente
- scoate şi păstrează un polonic din apa în care au fiert spaghetele
- scoate şi strecoară spaghetele
- într-un bol încăpător, peste pesto, treptat şi încet, toarnă apa în care au fiert spaghetele, până obţii un sos de consistenţa dorită
- adaugă şi omogenizează spaghetele
- presară parmezan ras peste spaghetele din farfurie
Ce poti sa inveti din incercarile mele
Circulă tot soiul de mituri cu privire la prepararea pastelor. Reţine faptul că: (1) pastele se introduc în apă doar după ce apa atinge punctul de fierbere; (2) adaugă sare în apă; (3) nu adăuga ulei în apă pentru a evita ca pastele să se facă ghem; (4) amestecă continuu pentru a evita ca pastele să se facă ghem; (5) înainte de strecurare, scoate şi păstrează un polonic din apa în care au fiert spaghetele pentru a dilua sosul; (6) după strecurare, nu spăla pastele sub jet de apă rece pentru că vei înlătura amidonul care determină sosul să adere la paste.
Comentarii (0)