Recunosc. Umil. Cartofii prăjiţi sunt one of my many guilty pleasures 🙂 Uneori, mă răsfăţ şi mă dedau la o porţie de cartofi prăjiţi. Alteori, mă rezum la o porţie de gulii coapte sau napi copţi. Căci atât guliile cât şi napii sunt substitute delicioase şi sănătoase pentru deja infamii cartofi.

La ce sa te astepti

Din punct de vedere al dificultăţii: Nimic mai simplu în lumea asta.

Din punct de vedere al timpului: Nimic mai rapid în lumea asta.

Din punct de vedere al porţiilor: Cantităţile prevăzute ar trebui să stăvilească poftele a două persoane.

De ce ai nevoie

pentru gulii

  • 2 gulii
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • pudră chili (după gust)
  • pudră chimen (după gust)
  • sare (după gust)

pentru dip

  • 1/2 cup iaurt grecesc
  • 1 tbs zeamă de lămâie
  • 2 tbs frunză de pătrunjel
  • sare (după gust)
  • piper (după gust)

Notă: cups, tablespoons (tbsp) şi teaspoons (tsp) pot fi achiziţionate de la magazine de profil dar şi de la magazine online. Dacă nu ai, caută convertoare online de la cups la grame. Sau echivalează un cup cu o cană, un tablespoon cu o lingură, un teaspoon cu o linguriţă.

Ce trebuie sa faci

  • preîncălzeşte cuptorul la 230°C
  • spală dar nu curăţa guliile
  • taie guliile precum ai tăia cartofii pentru prăjit
  • tapetează guliile cu ulei
  • aşează guliile în tavă
  • condimentează guliile
  • coace guliile timp de 30 de minute, sau până devin arămii

  • între timp, taie cât de fin posibil frunzele de pătrunjel şi amestecă toate ingredientele pentru dip

Ce poti sa inveti din incercarile mele

De dragul diversităţii, eu am combinat guliile cu napi. Aceleaşi ingrediente. Aceleaşi faze. Merg minunat împreună. Iar combinaţia de rădăcinoase iuţi şi dip răcoros… Uh… Delightful…