Nu tolerez brânza de capră. Dar salata asta are so much going for it, încât brânza de capră nu domină ci acompaniază. Aşa da…
La ce sa te astepti
Din punct de vedere al dificultăţii: Nimic mai simplu.
Din punct de vedere al timpului: Nimic mai rapid.
Din punct de vedere al porţiilor: Vei obţine nici mai mult nici mai puţin de patru porţii.
De ce ai nevoie
pentru salată
- 2 căni de napi
- 1 linguriţă de ulei de măsline
- sare
- piper
- 4 căni rucola
- ¼ căni roşii cherry
- 1/8 căni ceapă roşie
- ¼ căni brânză de capră
- dukkah
pentru dressing
- ½ lămâie stoarsă
- 3 linguri ulei măsline
- sare
- piper
Ce trebuie sa faci
- preîncălzeşte cuptorul la 190°C
- curăţă, uscă şi taie napii în cubuleţe
- într-un bol, amestecă uleiul, sarea şi piperul
- imersează şi tapetează napii cu uleiul obţinut
- coace napii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau folie de aluminiu, timp de 30 de minute sau până devin arămii
- spală şi uscă rucola
- spală şi taie (în două sau în patru, funcţie de mărime) roşiile cherry
- curăţă şi taie julien ceapa roşie
- bate cu telul ingredientele pentru dressing
- într-un bol, amestecă napii, rucola, roşiile şi ceapa
- adaugă dressingul şi omogenizează
- adaugă brânza de capră
- presară cu dukkah
Ce poti sa inveti din incercarile mele
De dragul aspectului, adaugă brânza şi dukkah doar la final. De dragul gustului, amestecă şi omogenizează toate ingredientele, inclusiv brânza şi dukkah. Eu am sacrificat aspectul şi am potenţat gustul.
Comentarii (0)