Uneori am senzaţia că ai mei dragi au alergie la clorofilă. Am pornit cu ei la drum prin a refuza orice era eminamente… verde… Salată? Bleah! Spanac? Bleah! Mazăre? Bleah! Pentru fiecare din ele însă, reţeta potrivită la momentul potrivit a introdus în mod irevocabil acea plantă în alimentaţia noastră. Reţeta aici de faţă i-a convertit pe ai mei dragi în devoratori de fasole verde.

La ce sa te astepti

Din punct de vedere al dificultăţii: Nimic mai simplu

Din punct de vedere al timpului: Nimic mai rapid

Din punct de vedere al porţiilor: O porţie ar trebui să stăvilească apetitul a patru adulţi, pentru un prânz copios într-o amiază de vară

De ce ai nevoie

  • 4 buc piept pui
  • 500 g fasole verde

  • ½ cup lapte bătut
  • ½ cup oţet balsamic
  • 4 tbs ulei măsline
  • 2 tbs muştar dijon
  • 2 tbs sirop arţar
  • sare
  • piper

Notă: cups, tablespoons (tbsp) şi teaspoons (tsp) pot fi achiziţionate de la magazine de profil dar şi de la magazine online. Dacă nu ai, caută convertoare online de la cups la grame sau consideră un cup ca fiind o cană, un tablespoon ca fiind o lingură şi un teaspoon ca fiind o linguriţă.

Ce trebuie sa faci

  • Bate cu telul laptele bătut, oţetul, uleiul, muştarul, siropul, sarea şi piperul
  • Rumeneşte puiul pe fiecare parte, până devine arămiu
  • Adaugă fasolea verde şi sosul balsamic
  • Tapetează cu sos atât puiul cât şi fasolea verde
  • Ia de pe foc după ce puiul este pătruns şi fasolea verde este al dente

Ce poti sa inveti din incercarile mele

  • Cea mai provocatoare fază: luatul tigăii de pe foc. Nu ai cum să dai greş cu timingul, dacă ai un termometru de carne. Dacă nu ai, fără doar şi poate merită să investeşti într-unul. Puiul e gata dacă termometrul inserat în cea mai groasă porţiune a pieptului, nu mai jos de jumătatea porţiunii (căci dacă te apropii de tigaie, vei obţine temperatura tigăii şi nu temperaturii cărnii), afişează 75°C.