În plină lună iulie, nu este grădină ori şi cât ai căuta în lung şi în lat, care să nu abunde în castraveţi. Mai mult, nu este grădinar care să nu fi zărit şi deci să nu fi recoltat în timp util vreo câţiva castraveţi care acum par prea mari… prea apoşi… prea sămânţoşi… Ei bine, găsesc că supa de castraveţi este una din reţetele care valorifică aceşti castraveţi care nu se mai pretează pentru salate sau pentru murături. Deci nu ezitaţi. Unde mai pui că nu e procesată termic. Unde mai pui că e uşoară şi răcoritoare. Ideală pentru o zi toridă de iulie.

De ce ai nevoie

pentru supă

  • 700 g castraveţi (eliminaţi coaja şi sămânţa)
  • ½ avocado (copt pe cât se poate)
  • ½ ceapă (dulce pe cât se poate)
  • 1 cup smântână
  • ½ cup lapte bătut
  • 1 tbsp cimbru
  • sare
  • piper

pentru topping

  • ierburi aromatice
  • rondele de sfeclă
  • rondele de ridichi
  • feta
  • parmezan

Notă: cups, tablespoons (tbsp) şi teaspoons (tsp) pot fi achiziţionate de la magazine de profil dar şi de la magazine online. Dacă nu ai, caută convertoare online de la cups la grame.

Ce trebuie sa faci

  • pune toate ingredientele într-un blender sau într-un robot de bucătărie
  • pune supa obţinută în frigider timp de câteva ore

Ce poti sa inveti din incercarile mele

Am gustat supa după blenduire. Am gustat supa după răcire. Incredibil ce diferenţă face statul la frigider. Aşadar, nu săriţi această fază. Fie ce-o fi.

Toppingurile chiar îşi au rostul lor. Adaugă culoare. Adaugă textură. Experienţa servirii oricărei supe cremă este enhanced. Aşadar, nu săriţi această fază. Fie ce-o fi.

Dacă vă plac supele ceva mai texturate, blanduiţi şi răciţi. Dacă vă plac supele ceva mai catifelate, treceţi supa obţinută printr-o sită foarte fină. Apoi puneţi la frigider.