Baconul… Baconul… Baconul… Nelipsit la noi în casă, mă tem… Căci este extrem de versatil. Adaugă crunchiness în supe şi în salate. Adaugă saltiness în dishuri insipide. Salvează orice legumă în orice reţetă. Nu că legumele ar fi niscaiva damsel in distress 🙂

La ce sa te astepti

Din punct de vedere al dificultăţii: Nimic mai simplu.

Din punct de vedere al timpului: Nimic mai rapid.

Din punct de vedere al porţiilor: Vei obţine nici mai mult nici mai puţin de patru porţii.

De ce ai nevoie

  • 4 felii de bacon
  • 250 g fasole verde
  • 2 linguri unt
  • 1 ½ linguri zahăr brun
  • ½ linguriţă usturoi pudră
  • ¼ linguriţă sare
  • ¼ linguriţă piper

Ce trebuie sa faci

  • preîncălzeşte cuptorul la 200°C
  • tapetează o tavă cu hârtie de copt
  • pune feliile de bacon pe hârtia de copt şi coace-le timp de 10 minute sau până când baconul începe să se rumenească dar rămâne pliabil
  • scoate şi răceşte baconul
  • redu temperatura la 180°C
  • pune apă cu sare la fiert
  • odată atins punctul de fierbere, adaugă şi fierbe fasolea verde timp de trei minute
  • scoate şi strecoară fasolea verde, după care imerseaz-o într-un bol cu apă rece şi cuburi de gheaţă, pentru a opri procesarea termică
  • într-o tigaie, topeşte untul după care adaugă sarea, piperul, usturoiul pudră şi zahărul brun
  • fă mănunchiuri de fasole verde şi înveleşte-le pe fiecare în câte o felie de bacon
  • pune mănunchiurile învelite în tavă
  • asezonează mănunchiurile cu untul topit (folosind o pensulă, de preferat)
  • coace timp de 20 de minute sau până baconul devine crocant

Ce poti sa inveti din incercarile mele

Lasă mănunchiurle la odinit. Dar nu mai mult de trei minute. Sunt delicioase fierbinţi. Also, asigură-te că baconul este crocant dar că fasolea este al dente. Cui îi plac legumele overcooked? Nu mie!