Eu una am fost şi voi rămâne reticentă la ideea de Statele Unite. Dar California, of all places, este neaşteptat de cuceritoare – chiar şi pentru o reticentă ca mine. Pentru cine este California appealing?

Pentru cei care valorizeaza omniprezenta soarelui

Clima este extrem de blândă în mare parte din California. În plină lună ianuarie te plimbi în tricou, copleşit fiind de peisajul dominat de vegetaţie luxuriantă, de verde, de muguri, de flori (nu că peisajul dominat de vegetaţie împietrită, de alb, de ţurţuri nu şi-ar avea farmecul lui… dar contrastul este cel puţin năucitor…).

aubergine - california

Pentru cei care valorizeaza varietatea in termeni de relief

Într-un weekend, te poţi bucura de munte (Vârful Moldoveanu păleşte în faţa Vârfurilor Californiene), preerie (de neîntâlnit pe la noi), deşert (de neîntâlnit pe la noi) şi ocean (de neîntâlnit pe la noi).

Pentru cei care valorizeaza varietatea in termeni de flora

Într-un weekend, te poţi bucura de un amalgam de conifere (esenţa tradiţionalismului pentru noi, românii) şi palmieri (esenţa exotismului pentru noi, românii).

Pentru cei care valorizeaza the great outdoors

De la ski alpin până la ski nautic, poţi explora vulcani, peşteri, păduri, deşerturi şi plaje.

Pentru cei care valorizeaza nutritia

California este cel mai mare producător de fructe, legume, lapte şi ouă organice din Statele Unite, motiv pentru care pieţele sunt o încântare pentru simţuri iar restaurantele abundă în preparate pe cât de delicioase, pe atât de sănătoase.

aubergine - california

Pentru persoanele cu un palat dezvoltat

San Francisco are mai multe restaurante per capita decât orice alt loc din Statele Unite.

Pentru persoanele cu un nas fin

California este cel mai mare producător de vin din Statele Unite. Condiţiile climatice propice fac ca vinurile să exceleze nu doar la capitolul cantitate şi calitate, ci şi la capitolul varietate. Începe aventura cu un Chardonnay şi/sau un Cabernet Sauvignon.

Pentru persoanele cu o sete de neinduplecat

California este cel mai mare producător de bere locală în cantităţi mici dar de o calitate crescută din Statele Unite. Normele legislative propice fac ca berile să exceleze nu doar la capitolul flavour, ci şi la capitolul varietate. Începe aventura cu Firestone Walker, Green Flash, Lost Abby, Russian River, Lagunitas şi Stone.

aubergine - california

Pentru cei care valorizeaza diversitatea in termeni de etnie

Într-un weekend poţi explora replici mai mult sau mai puţin fidele ale unor culturi ce altminteri sunt greu de accesat. Începe cu China Town, Thai Town, Little Toyko şi Little Ethiopia.

Pentru cei care valorizeaza diversitatea in termeni de orientare sexuala

California este considerată a fi cel mai liberal stat în raport cu drepturile comunităţii LGBTQ, unul dintre motivele pentru care California adăposteşte cea mai mare comunitate LGBTQ din Statele Unite.