La ce sa te astepti

Din punct de vedere al dificultăţii: Nimic mai uşor pe lumea asta.

Din punct de vedere al timpului: Orezul sălbatic este nu doar mai gustos, ci şi mai nutritiv. Dar, fiind mai dur, se fierbe mai greu.

Din punct de vedere al porţiilor: Patru adulţi vor fi îndestulaţi.

De ce ai nevoie

  • 1 cup orez sălbatic
  • 2 + 1/2 cup supă de pui sau supă de legume sau, la limită, apă
  • 1/2 cup merişoare uscate
  • 1/3 cup fistic
  • 1/4 tsp sare
  • 1/4 tsp piper

Notă: cups, tablespoons (tbsp) şi teaspoons (tsp) pot fi achiziţionate de la magazine de profil dar şi de la magazine online. Dacă nu ai, caută convertoare online de la cups la grame.

Ce trebuie sa faci

  • Într-o oală mică, combină orezul cu supa (sau apa)
  • Acoperă şi adu la punctul de fierbere
  • Odată atins punctul de fierbere, redu la foc mic şi ţine pe foc mic timp de 50 de minute (verifică constant şi mai adaugă lichid dacă situaţia o cere)
  • Dacă nu s-a absorbit întreg lichidul, strecoară orezul
  • Mărunţeşte fisticul
  • Amestecă fisticul
  • Amestecă merişoarele
  • Condimentează cu sare şi piper