aubergine - homemade marshmallows

Nu ştiu în ce cotlon al României trăieşti tu, dar la noi iarna a pus stăpânire peste întreg meleagul. Când uşile şi geamurile sunt ferecate pentru a ţine frigul afară, nimic nu se compară cu a prăji marshmallows în focul din sobă.

De ce am ales eu sa le fac in casa

Viaţa este deseori generoasă cu noi, creând condiţii optime pentru momente memorabile. Atunci când este mai puţin generoasă în acest sens, ţine de noi să creăm condiţii optime pentru momente memorabile. Prăjitul de marshmallows este un pretext delicios pentru a face foc în sobă (iarna) sau foc de tabără (vara). De la prăjitul de marshmallows în jurul focului, până la cântatul la chitară în jurul focului este doar un pas.

De ce ai alege tu sa le faci in casa

Pentru că ai control desăvârşit asupra calităţii şi naturii ingredientelor

Poţi evita ingerarea absolut excesivă de glucide din variantele store bought. Poţi evita ingerarea absolut inutilă de arome şi coloranţi artificiali din variantele store bought.

La ce sa te astepti

Din punct de vedere al dificultăţii: Cât timp ai un mixer de bună calitate care poate aera bine de tot compoziţia, nu ridică probleme tehnice.

Din punct de vedere al timpului: Nu durează atât preparatul compoziţiei, cât întăritul compoziţiei. Aşadar, necesită planificare şi răbdare.

Din punct de vedere al porţiilor: O tavă mare va satisface lesne zece, doisprezece persoane. Sunt dulci şi săţioase, motiv pentru care cel mai mare apetit din lume va fi stăvilit de câteva bucăţi de mărimi generoase.

De ce ai nevoie

  • 3 plicuri de gelatină
  • 3/4 apă rece
  • 3/4 apă caldă
  • 2 cups zahăr granulat
  • 1 cup zahăr pudră
  • 1 cup sirop arţar
  • 1 tsp extract vanilie
  • 1/4 tsp sare
  • Notă: cups, tablespoons (tbsp) şi teaspoons (tsp) pot fi achiziţionate de la magazine de profil dar şi de la magazine online. Dacă nu ai, caută convertoare online de la cups la grame.

Ce trebuie sa faci

  • Toarnă apa rece în bolul mixerului
  • Toarnă praful de gelatină peste apa rece
  • Ataşează telul şi amestecă conţinutul
  • Într-o tigaie, amestecă apa caldă, zahărul granulat, siropul de arţar şi sarea
  • Ţine tigaia pe foc mediu timp de zece minute, fără să amesteci (dacă introduci un termometru de dulciuri în tigaie, fără să-i atingi fundul, ar trebui să afişeze 112 grade Celsius la finele celor zece minute)
  • Toarnă compoziţia fierbinte peste gelatină încet dar continuu, în timp ce mixerul merge cu viteză mică
  • Adaugă extractul de vanilie
  • Bate compoziţia timp de cinci minute cu viteză mare
  • Tapetează o tavă de 22 cm pe 33 cm cu folie
  • Tapetează folia cu zahăr pudră
  • Toarnă compoziţia peste zahărul pudră
  • Tapetează compoziţia cu zahăr pudră
  • Pune tava la rece, timp de minim două ore
  • Scoate folia cu cumpoziţia din tavă
  • Taie marginile cu un cuţit a cărui lamă a fost ţinut sub jet de apă rece
  • Taie compoziţia în cuburi cu un cuţit a cărui lamă a fost ţinut sub jet de apă rece
  • Toarnă zahărul pudră rămas într-un bol
  • Aruncă cuburile în bol şi tapetează-le cu zahăr pudră
  • Aruncă cuburile într-o sită pentru a elimina excesul de zahăr pudră

Ce poti sa inveti din greselile mele

Cu cât compoziţia este mai densă, cu atât scad şansele de a se coagula într-atât încât să fie tăiată în cuburi. Cu cât compoziţia este mai aerată, cu atât cresc şansele de a se coagula suficient. Aici intervine calitatea mixerului pe care îl ai la dispoziţie. Sunt la a treia tentativă de a face marshmallows în casă. În cazul primelor două încercări, gustul a fost spot on, textura a fost not quite. Ne-am procopsit însă cu un mixer nou. Şi TA DA! În cazul celei de-a treia încercări, atât gustul cât şi textura au fost spot on. Dacă consistenţa pe care o obţii nu este cea aşteptată, foloseşte compoziţia pe post de cremă de marshmallows şi nu pe post de marshmallows. Crema de marshmallows poate fi folosită ca umplutură pentru muffins sau ca glazură pentru torturi. No frustration… No waste…